Headerbild

Historia

Tyresö SOK

1968 tyckte ett antal orienterare som då sprang för olika stockholmsklubbar att det var dags att bilda en egen förening ute i Bollmora i Tyresö. Klubben fick namnet Tyresö SOK och drog genast till sig många medlemmar. Klubben erbjöd både orienterings- och skidaktiviteter. 

Söders OL

I slutet av 1980-talet upplevde klubben att man liksom många andra mindre föreningar hade svårt att behålla sina bästa löpare, då dessa istället samlades i någon av de klubbar som kunde erbjuda bättre lag på de stora stafetterna. Därför bildade man ihop med aktiva orienterare i Stockholms OK, Fredrikshofs IK och Spårvägens IF en tävlingsallians med namnet Söders OL. Denna såg dagens ljus 1991. 

Söders SOL-Tyresö

Efter ytterligare några år blev det ganska tungt att administrera både alliansen och moderföreningarna. Tyresö SOK såg gärna att klubbarna slogs ihop helt, medan majoriteten av medlemmarna i de andra föreningarna hellre ville dra sig ur alliansen och fortsätta på egen hand. Eftersom många av de mest aktiva medlemmarna, och framför allt då de yngre, fortfarande ville springa tillsammans under namnet Söders blev kompromissen att tävlingsalliansen lades ner samtidigt som Tyresö SOK under vintern 1998 bytte namn till Söders SOL-Tyresö.

  • S:et i namnet står för skidor, men hade inte funnits med i alliansens namn eftersom skidåkningen aldrig var en del av denna.
  • OL står för orienteringslag.
  • Tyresö lades till, dels för att tydligt visa klubbens centralort, dels för att bevara en del av det gamla namnet Tyresö SOK.   

Söders-Tyresö

Idag är Söders-Tyresö det namn som används officiellt och i anmälningslistor, startlistor och resultatlistor. 

Läs mer

Läs mer om klubbens verksamhet idag på de respektive sektionssidor.

Adress

Söders-Tyresö Box 94 13522 Tyresö

Kontakt

E-post: styrelsen@soders.org

Drivs med KlubbenOnline

Logga in