Headerbild

Skinkloppet

Skinkloppet är en gammal tradition i Söders. Under någon helg i början av december brukar denna prestigefyllda plojtävling avgöras i Alby. Det speciella med denna tävling är att kartan ofta är förvrängd eller missanpassad. D.v.s. banläggarens uppgift är att försöka få folk att springa helt galet - precis som en banläggares uppgift även annars är. Löparens uppgift är att gissa sin tid på banan, och banan springs då givetvis utan klocka. Priset till vinnarna är visserligen dels en julskinka, men framför allt att man får äran att arrangera nästa års skinklopp.

 

Skinkloppet 2015 - Resultatlista

Loppresumé av Hasse Vedin:

På korta banan blev det en tuff sekundstrid där Viktor Davidsson slutligen stod som segrare. Kyligt väntade han med målgången eftersom han kände på sig att det gått lite för fort. Det var dock nära att han väntade lite väl länge. Men det höll som synes.

Efter mild övertalning "uppgraderades" Kristina Hedin från korta till mellanbanan, vilket visade sig vara ett lyckokast för hennes del. Som total nybörjare på loppet klev hon in och fixade en knapp men ändå klar seger. Skinkligt gjort!

På långa banan fick Pär Svensson en gruvlig revansch från förra årets debacle och bärgade därmed hem en skinka. Men det är väl som att kasta Pär lort ills vinen? Efter vad jag hört från Halikko borde han nog snarare satsa på bakläggen. 

Året "hypris" går fullkomligt ohotat till Björn Reger. Jag vet inte vad som flugit i honom när han tror att han ligger på samma kilometertider på skinkloppet som på en vit 25-mannabana. Extremt orutinerat ;-)

Adress

Söders-Tyresö Box 94 13522 Tyresö

Kontakt

E-post: styrelsen@soders.org

Drivs med KlubbenOnline

Logga in