Headerbild

Intresseanmäl dig till 25manna – två Söderslag anmälda

2016-09-17 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Söders har två lag anmälda till 25manna vid Kungens Kurva. I dagsläget har 35 Söderslöpare intresseanmält sig, men vi hoppas givetvis på fler.

25manna är en av årets höjdpunkter och är unik genom att elit, ungdomar, veteraner och motionärer kan tävla i samma stafettlag, något som lockar många av klubbens löpare.

Nedan följer viktig information för både dig som är ny och för dig som varit med förut.

Vad är 25manna?

25manna går alltid i Stockholmsområdet andra helgen i oktober och i år är det den 8 oktober vid Kungens Kurva i Huddinge som gäller. Starten går kl 9.00 på morgonen och målgången för vinnande lag brukar vara runt 14.15 på eftermiddagen.

Sträcka 1, 2, 23, 24 och 25 är ”normala” s k singelsträckor, dvs en löpare per lag och sträcka, medan sträcka 3-7 är s k ”parallellsträckor”. Det betyder att sträcka 2 växlar ut till fyra lagmedlemmar samtidigt på sträcka 3 och att stafetten i ett antal sträckor springs med fyra löpare per lag och sträcka parallellt. Innan sträcka 7 får växla ut till sträcka 23 så behöver alla i laget på sträcka 7 ha kommit in till växeln. Det innebär att den lagmedlem som är sist tillbaka av de fyra lagmedlemmarna på sträcka 7 växlar över till löparen på sträcka 23.

Alla sträckor har varierad längd och svårighetsgrad och det finns uppsatta krav med hänsyn till både kön och ålder, både sträckvis och för laget som helhet. Alla sträckor innehåller spridningsmetoder, förutom sträcka 23, 24 och 25, där alla lag på respektive sträcka har exakt samma bana.

Mer information om tävlingen finns här.

Anmäl ditt intresse i Söders lag idag!

Är du också intresserad att vara med i ett lag? Intresseanmäl dig via denna länk. Tänk på att du behöver vara inloggad. Saknar du inloggning, kontakta Tomas Lilja på tomaslilja@hotmail.com så lägger han in dig.

I samband med anmälan, ange gärna den klass du normalt tävlar i så blir det enklare att ta ut laget.

Två 25mannaträningar

Det blir två 25mannaträningar med gemensam start och båda med samling vid Alby friluftsgård. Den första går torsdagen 22 september och den andra 6 oktober. Noggrannare information kommer i egen nyhet här på hemsidan.

Pastaladdning och lagpresentation

Efter 25mannaträningen den 6 oktober blir det pastaladdning och lagpresentation i Alby. Det här är en trevlig och populär tradition som levt länge i klubben. Ingen matanmälan behövs.

Uttagning till Söders lag

Uttagningen står sportkommittén för, i samråd med ungdomskommittén och ett antal andra personer.

Huvudansvarig för uttagningen är Tomas Lilja. Anmäl till Tomas på tomaslilja@hotmail.com om du anmält dig och får förhinder.

Tält/vimpel

Pga begränsat utrymme på arenan ges en tältplats för varannat anmält lag, vilket betyder att Söders har en plats. Klubbvimpel kommer att finnas vid tältplatsen och invid målspurten, förutsatt att det är tillåtet.

Sportkommittén

genom Niklas Wrane

Adress

Söders-Tyresö Box 94 13522 Tyresö

Kontakt

E-post: styrelsen@soders.org

Drivs med KlubbenOnline

Logga in