Headerbild

PM för hemmalägret

2017-03-09 i Allmänt

Nära 40 Söders-löpare är anmälda till helgens hemmaläger med utgångspunkt i Alby friluftsgård i Tyresö. Här presenteras programmet i stora drag.

Här står allt du behöver inför helgens hemmaläger i Alby friluftsgård. 

 

Program

 

Lördag 11/3

Kl 10. Pass 1 – Telegrafberget.

Samling i Alby friluftsgård, övervåningen, ombytta. OBS! Inga dubbskor inomhus! Ca kl 10.15 åker vi gemensamt i bilar mot Telegrafberget. Restid ca 15 minuter. Karta för samlingsplatsen kommer att finnas för bilförarna.

Träningen består av en förlängningsövning för de etablerade ungdomarna, samt de äldre vuxna. Ungdomsbanan består av olika moment, såsom att följa udda ledstänger, gena/snedda, samt sista säkra. Småskärmar är uthängda.

Tag med dricka samt ha överdragskläder med dig.

Ett mer detaljerat PM, bland annat vad man ska försöka att fokusera på under träningen, kommer att finnas på plats i Alby. 

Kl 13. Lunch.

I Alby, övre våningen (lite beroende på när vi blir klara på Telegrafberget, samt är färdigduschade). 

Kl 15. Pass 2 – Krusboda.

Samling, ombytta, utanför Alby friluftsgård (eftersom det är gäster i Alby). Strax efter kl 15 värmer vi upp gemensamt i 10 minuter till starten i Krusboda.

Träningen består av två sprintslingor på vardera 1,1 km, samt ett antal labyrintslingor. Det kommer att vara gemensam start.

Ett mer detaljerat PM kommer att finnas på plats i Alby.

Kl 17-22. Kvällsaktivitet och middag för ungdomarna.

När vi är duschade och ombytta efter träningen i Krusboda samlas ungdomarna i Alby igen. Där kommer det att serveras mellanmål. Vi ordnar sedan middag tillsammans och hittar på massor med roliga aktiviteter.

För dem som vill kommer finalen i Melodifestivalen att visas på storbildsskärm. Efter att vinnaren i Melodifestivalen är korad avslutar vi lördagen för att ladda upp inför söndagens träning.

 

Söndag 12/3

Kl 10. Långpass med hemlängtan.

Samling i Alby friluftsgård, övervåningen, ombytta. OBS! Inga dubbskor inomhus! Ca kl 10.15 åker vi gemensamt i bilar till Bondvägen (i Haninge, inte Tyresö). Restid ca 20 minuter. Karta för samlingsplatsen kommer att finnas för bilförarna.

Tre banor: 4.2 km, 8.2 km och 15.9 km. Alla banor startar vid Bondvägen. Kortaste och längsta springer tillbaka till Alby medan mellanbanan återvänder till bilarna på Bondvägen och åker hem (överdrag kan därför vara bra – samt vätska).

Alla banor kan kortas, om så önskas.

Kl 13.30-14. Lunch.

I Alby, övre våningen (lite beroende på hur lång tid passet tar och när vi är färdigduschade).

 

Samlingar på övervåningen i Alby

I och med att serveringen är öppen som vanligt kommer hemmalägret att hålla till på övervåningen i Alby. Här kan väskor mm lämnas och det kommer att låsas när vi ger oss ut på träningspassen. Det går förstås också att lämna väskor och kläder i omklädningsrummen, men vi tar inget ansvar för dessa. Värdesaker ska absolut inte lämnas i omklädningsrummen.

Övervåningen kommer att vara öppen från ca 9.45 både lördag och söndag.

OBS! Inga dubbskor inomhus!

 

Kläder och skoval

Det ska bli ganska så behagligt väder på lördag (sol och ca 5 plusgrader), lite sämre på söndag.

Att tänka på:

  • Dubbelt ombyte. Rekommenderas för lördagen så slipper du springa i kalla och blöta kläder på eftermiddagen. 
  • Skoval. För lördag fm och söndag fm är det orienteringsskor som gäller. Med tanke på snöläget är antagligen orienteringsskor även att rekommendera för lördagens eftermiddagsträning, även om det är en sprintorientering.
  • Handduk. Dusch och bastu sker i Albys omklädningshus.
  • Överdrag. Behövs efter lördagens första pass där vi åker bil efteråt i ca 15 minuter. Samma sak för söndagens pass, om du väljer mellanbanan, se ovan. 
  • Inga sängkläder. Ingen övernattning sker på lägret.

 

Efteranmälan

Det går bra att efteranmäla sig. Skicka ett mejl till louisebergman91@gmail.com och ange vilka träningar du vill vara med på, samt om du avser äta lunch.

 

Frågor

Skriv nedan, så försöker vi svara så fort vi kan. 

Välkomna!

Adress

Söders-Tyresö Box 94 13522 Tyresö

Kontakt

E-post: styrelsen@soders.org

Drivs med KlubbenOnline

Logga in