Headerbild

Dags att anmäla sig till ungdomsseriefinalen

2021-09-12 i Allmänt

Lördagen den 2 oktober är det dags för Ungdomsseriefinalen som går av stapeln i Farsta. Vi hoppas på rekordmånga anmälda ungdomar från klubben!

Anmälan

Sista ordinarie anmälningsdag via Eventor är söndag den 26 september (efteranmälan till och med 29 sep). Om du behöver hjälp med anmälan tar du kontakt med din ungdomsledare i god tid. Om du inte vet vem du ska kontakta går det bra att maila till ungdom@soders.org

Länk till anmälan: Eventor - Tävlingsinformation: Ungdomsserien, finalen (orientering.se)

Information om starttider m.m. kommer att läggas ut i PM på Eventor dagarna innan. 

Vad är ungdomsserien?

Ungdomsserien är framförallt en träningstävling för bara ungdomar, ett perfekt tillfälle att få orientera på ett nytt ställe och prova på tävlingsmomentet.

Ungdomsserien är en lagtävling där både goda resultat och stort deltagande från föreningarna premieras. Ungdomsserien genomförs i tre steg. Först två kretstävlingar sedan en regiontävling och avslutningsvis en finaltävling. Deltagande föreningar får poäng vid varje deltävling som de tar med sig till den avslutande finalen.

Ungdomsserien genomförs med klasserna: Inskolning, Ungdomsklasserna U1-U4 samt åldersklasserna tjejer och killar 10 till 16 år.

Vilken klass ska jag delta i?

Om du är osäker på vilken klass du ska springa, be din ledare om hjälp! Det finns utvecklingsklasser (u-klass) för dig som inte orienterat så länge eller vill prova på tävlingsmomentet, och så finns det tävlingsklass.

Om du brukar vara med i knattegruppen, så går det bra att anmäla sig i inskolningsklass. Om du är knatte behöver du en vuxen med dig för att klara en inskolningsbana.

Jag behöver låna utrustning

Om du behöver låna utrustning, så som SI-pinne och kompass, så finns det att låna av klubben. Ta kontakt med din ungdomsledare i god tid så att vi kan se till att rätt SI-nummer registreras i Eventor.

Adress

Söders-Tyresö Box 94 13522 Tyresö

Kontakt

E-post: styrelsen@soders.org

Drivs med KlubbenOnline

Logga in