Headerbild

Dags för sportlov, vi arrangerar barnens vasalopp den 4/3!

2022-02-25 i Allmänt

Orienteringsträningen har uppehåll under sportlovet, men det finns många roliga aktiviteter ändå! Vi arrangerar bland annat barnens vasalopp den 4/3 tillsammans med kommunen. Det finns också föreläsning och tipspromenad att ta del av. Läs mer här!

Barnens vasalopp 4/3

Välkommen att genomföra en klassiker! Med anledning av att Vasaloppet fyller 100 år i år så genomför vi barnens vasalopp under sportlovet i Alby.

Alla deltagare får nummerlapp, medalj och fika. Skulle snön utebli kan du gå eller springa sträckan i stället. Hämta din nummerlapp en kvart innan start på området. Sträckan är mellan 200-500 m. Välkommen om du är frisk och symptomfri!

Läs mer och anmäl dig på kommunens hemsida.

Tipspromenad i Alby om Vasaloppet 28/2-6/3

Tyresö kommun arrangerar en tipspromenad i Alby där du kan testa dina kunskaper om Vasaloppet. Tipspromenaden är tillgänglig under hela sportlovsveckan. Du hämtar tipstalong i serveringen!

Läs mer på kommunens hemsida.

Föreläsning - om samer och skogshuggare i fäders spår 2/3

Kommunen arrangerar under veckan en föreläsning med koppling till Vasaloppet. Föreläsningen kostar 50 kronor och hålls i Alby Friluftsgård.

Såhär skriver kommunen om föreläsningen;

Om vasaloppet och skidåkandets samiska rötter. Bland skidsportens pionjärer i Sverige fanns åtskilliga samer. Ändå har idrottens samiska anor hamnat i skymundan i historieskrivningen. I föredraget uppmärksammas därför skidåkandets samiska rötter samt de etniska idrottsnationalistiska spår som sattes vid sportens etableringsfas kring sekelskiftet 1900. I den absoluta blickpunkten står fiskesamen J-A Persson och hans överraskande seger i Vasaloppet 1929.

Läs mer på kommunens hemsida.

Adress

Söders-Tyresö Box 94 13522 Tyresö

Kontakt

E-post: styrelsen@soders.org

Drivs med KlubbenOnline

Logga in