Headerbild

HD13-16

Vi tränar för att lära oss hitta utan tydliga ledstänger och använder oss av mindre tydliga föremål så som höjdkanter och sankmarker för att hitta rätt. Kontrollen kan sitta längre ifrån tydliga föremål.  Vi tränar på att förstå kurvbild och hitta rätt med hjälp av otydliga föremål. I gruppen HD13-16 orienterar vi för att utvecklas till  orange och violett.

När tränar vi?

Tisdagar: På tisdagar anordnas under vår/sommar/höst teknikträningar runt om i söderort som passar dig i gruppen HD13-16, under vintern ersätts teknikträningarna med intervaller och gymnastik.

Torsdagar: Varje torsdag klockan 18:00 vid Alby Friluftsgård.

Vill du prova på orientering med oss?

Kontakta oss på ungdom@soders.org

Information om orange och violett nivå

Orange bana. Fortfarande lätt terräng att ta sig fram i. Inte bara stigar, vattendrag etc ska kunna följas utan också större sankmarker (mossar), höjdkanter, åsar och sänkor. Kontrollpunkten är svårare än på gul bana, men tydliga föremål i närheten ska alltid finnas att läsa in sig på på kartan.

Violett bana. Samma svårighet som för orange och röd bana mellan kontrollerna, men själva kontrollen kan vara svårare. Här är det viktigt att kunna förenkla, dvs att ta kontrollen från ett håll där det finns något stort och tydligt i terrängen. På så sätt gör det kontrolltagningen säkrare.

Källa: orientering.se

Adress

Söders-Tyresö Box 94 13522 Tyresö

Kontakt

E-post: styrelsen@soders.org

Drivs med KlubbenOnline

Logga in